Hovädzí močing BYK, chl.
Močing je vlastne svalovina z predkolenia nohy, ktorá obopína vretennú kosť hovädzieho dobytka. Z anatomického hľadiska je močing tvorený skupinou viacerých svalov, ktoré sú pomenované ako naťahovače a ohýbače prstov a zápästia. Močing zo zadnej končatiny je väčší, hrubší a obsahuje aj viac mäsa ako ten z prednej nohy. Na samotnom močingu možno ešte rozoznať tzv. karabáčik, čo je hrubší a teda aj viac cenený sval.
Každá objednávka vytvorená do 19:00 Vám bude po odoslaní potvrdená emailom alebo telefonicky - zvyčajne do 15 minút od vytvorenia, zároveň s termínom odberu alebo dodania tovaru. Objednávky vytvorené v piatok po 19:00 do nedele 13:00 budeme potvrdzovať priebežne.
Objednávky vytvorené v pracovné dni od 8:00 - 19:00 a v piatok do 14:00 budú spracované ihneď a VYBAVENÉ V PRACOVNÉ DNI DO 48 HODÍN od spracovania.
Pri nákupe nad 30€ je dovoz zadarmo. V prípade, že objednávka nebude v tejto hodnote Vám bude fakturovaná doprava 4,99€.
Močing je svojimi vlastnosťami priam predurčený na prípravu výdatných a silných gulášov. Vo viacerých receptoch sa pritom odporúča kombinovať ho s hovädzím krkom prípadne plecom aby vývar nebol až príliš glejovitý.Ak by ste si však mysleli, že využiteľnosť kližky končí za hranicami gulášového hrnca, budete asi prekvapení šírkou a rozmanitosťou receptov, kde všade ju môžeme upotrebiť. Najmä v krajinách okolo Stredozemného mora nájdeme množstvo receptov na jeho dusenie či pečenie v celku. Pre naše končiny ešte stále netradičnou úpravou je močing s kosťou (osso bucco), ktorý sa najčastejšie dusí so zeleninou.